Mats Öhman är presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen. Foto: SVT

Svårt att ingripa mot personer som skräpar ned vid Truckstop

Uppdaterad
Publicerad

Två helger i rad har fastighetsägaren tvingats städa upp vid Truckstop efter massiv nedskräpning. Polisen var på plats i helgen, men säger att det är svårt för dem att stoppa nedskräpningen.

– Att ingripa mot nedskräpning och veta vem det är som gör det ser jag nästan som en omöjlig uppgift att klara av för oss, säger Mats Öhman på polisen.

För en vecka sedan rapporterade SVT Nyheter Örebro om nedskräpning vid Truckstops lastbilsparkering, som skett i samband med en spontan bilträff. Och i helgen var det dags igen.

Bröderna Engströms entreprenadmaskiner som äger delar av fastigheten har återigen tvingats städa upp.

Runt 100 bilar var på plats vid Truckstop i helgen, enligt Peter Larsson som är vd för företaget. Nu vill han se åtgärder.

– Jag tror att vi måste få till något möte med kommun och polis och se vad de kan göra. För vi kan inte ta tag i problemet själva, säger Peter Larsson.

Flera polispatruller vid Truckstop

Polisen fanns på plats under helgens bilträff. Men enligt den information Peter Larsson har ingrep inte polisen trots att sex patruller fanns på plats.

Mats Öhman som är presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen kommenterar:

– Om det inte är annat som är högre prioriterat brukar vi närvara så mycket som möjligt och se till att det inte blir några brott eller andra störningar. När vi har möjlighet att närvara kontrolleras bilar och förare.

Hör mer om problematiken i inslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.