Foto: SVT / TT Bild

Mello-Boris lämnar fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Degerforsspelaren Boris Lumbana som tidigare varvat musik och fotboll väljer nu att helt ägna sig åt en sak.

Mittfältaren Boris Lumbana bryter kontraktet med Degerfors IF, det skriver klubben på sin hemsida. Därmed avslutar han elitfotbollskarriär. Efter framträdandet i årets upplaga av Melodifestivalen har Boris blivit alltmer efterfrågad som artist.

Nu väljer han att satsa fullt ut på musiken.

Boris Renée

– Jag vill tacka Degerfors för att de gav mig chansen att kombinera musiken med fotbollen. Jag kommer vara evigt tacksam för den förståelse klubben visat mig, säger Boris Lumbana.

”Skulle hända förr eller senare”

Efter noggrant övervägande bad Boris under fredagen om ett möte med Degerfors sportchef Patrik Werner. Där meddelade han sitt beslut.

– Boris schema har blivit allt tätare. Vi visste såklart att det här skulle hända förr eller senare, så hans besked kom inte som någon överraskning. Boris är en fantastisk spelare men också en mycket bra kille. Å klubbens vägnar vill jag önska honom lycka till med den fortsatta karriären som artist, säger Patrik Werner.

Tror stenhårt på laget

Nu väntar låtskrivande och turnerande för Boris Lumbana som får följa säsongsavslutningen i egenskap av supporter.

– Jag har tränat med det här laget dag ut och dag in. Jag tror stenhårt på mina lagkamrater och det råder inga tvivel om att de kommer klara kontraktet.

Boris sista match i DIF blev storsegern mot IF Viken i Svenska cupen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Boris Renée

Mer i ämnet