Efter att föräldrar och släktingar legitimerat sig släpptes barnen ut ett och ett genom skolans dörrar, som annars hölls låsta. Foto: Jesper Mattsson / SVT

Mellringeskolan utsatt för hot

Uppdaterad
Publicerad

Mellringeskolan fick under tisdagsmorgonen ett anonymt hot via brev. I brevet hänvisades det till händelserna i Trollhättan och att samma sak skulle hända på skolan. Hoten resulterade i polisbevakning vid skolan samt att föräldrar hämtade sina barn.

Polisen uppger för SVT Örebro att ett brev lämnats in i en av skolans brevlådor. Hotet ska bland annat hänvisat till dådet i Trollhättan och att samma sak ska hända på Mellringeskolan under dagen.

”Hotet har förmedlats via ett handskrivet brev där det anges att en händelse som liknar händelsen i Trollhätten kommer att ske på Mellringeskolan.”, skriver polisen på sin hemsida.

Klicktoppen 2015 SVT Örebro

– Vi fick in en handskriven lapp och utifrån det agerade vi direkt, säger Jenzine Fältskog, rektor för år F-6.

”Tar allvarligt på det här”

Exakt när brevet ska ha lämnats in är oklart, men enligt uppgifter till SVT Örebro kan det kommit in så tidigt som torsdagen förra veckan.

Polisen har flera patruller på plats.

– Vi tar allvarligt på det här. Vi har inlett en förundersökning och finns på plats för att säkerhetsställa och skapa och bibehålla tryggheten, säger vakthavande befäl Tommy Lindh.

Händelsen rubriceras inledningsvis som olaga hot.

Skolledningen har beslutat att hålla skolan låst, men verksamheten fortgår som vanligt under dagen.

– Vi har tillsammans med polisen säkrat alla ingångar och utrymmen för att säkerhetsställa att inga obehöriga finns här, säger Jenzine Fältskog.

– Varje pedagog sitter nu med eleverna i klassrummen, eleverna är lugna.

Föräldrar på plats

Flera föräldrar har efter hotet valt att hämta hem sina barn från skolan.

– Vissa har varit här och dem har vi mött i entrén, säger Jenzine Fältskog.

Mellringeskolan är en F-9 skola med tre integrerade fritidshem beläget på väster i Örebro. På skolan går ungefär 565 elever. De anställda får nu beröm av polisen.

– De har gjort ett jättebra jobb med att hålla eleverna lugna, säger Tommy Lindh.

Vid lunchtid lämnade polisen skolan och eleverna fick åter röra sig fritt i området.

Så sent som för tre veckor sedan fick även Grillska gymnasiet i Örebro också motta hot via sin Facebook-sida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Klicktoppen 2015 SVT Örebro

Mer i ämnet