Midnattssolsrallyt tog sig an den klassiska racingbacken

Uppdaterad
Publicerad

Midnattssolsrallyt slirar vidare genom trakterna kring Örebro. Idag var det dags för etappen i den anrika Röforsbacken.

En stor publik tog sig idag till Röforsbacken utanför Fellingsbro. Midnattssolsrallyt var på besök och körde i Röforsbacken, där det körts tävlingar sedan 1934.

Backen är 930 meter lång och bjuder bland annat på en utmanande chikan halvvägs upp.

Till loppet hade bland annat motorentusiasten Kennet Karlsson från Motala tagit sig.

– Midnattssolsrallyt har jag sett alla år de har kört och här i Röforsbacken har jag nog varit 30 gånger, säger Kennet på härligt klingande Motaladialekt.

Vad är tjusningen?

– Att komma ut och träffa folk och se hur det fungerar med grejerna, va. Det är mitt intresse med motortävlingar, det har det varit i hela mitt liv. Jag känner många här. 

Varm dag

Rallyt lockade även lokalborna. En av dem var Joel Dahlberg som hade tagit med sig sina tre barn.

– När det är här på den lokala bygden måste man komma och titta. Midnattssolsrallyt har jag varit på några gånger, men Röforsloppet besöker jag varje år.

Vad säger barnen?

– Jag tror de har haft kul. Men det har varit varmt idag, så det har blivit mycket tid i skuggan, säger Joel Dahlberg som är trött efter en heldag i solen med barnen och de vrålande motorerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.