”Det är okej med buffé men det får inte bli trängsel”, säger Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret i Örebro. Foto: SVT/TT

Miljökontoret i Örebro ska inspektera julborden i år

Uppdaterad
Publicerad

Miljökontoret på Örebro kommun har planerat in särskilda julbordstillsyner, för att se till att reglerna om trängsel följs. Men de har samtidigt fått besked om att allt fler ställs in.   

Miljökontoret i Örebro kontrollerar restauranger kontinuerligt, men gör inte årligen kontroller av just julbord. Men i år kommer det vara riktade kontroller av just detta under december månad.

– Det är ju de här trängselreglerna som gäller alla restauranger, minst en meter mellan sällskap och det får inte bildas köer. Det är okej med buffé men det får inte bli trängsel, säger Kristian Hellström, enhetschef på miljökontoret.

Det ska även finnas information och handsprit tillgängligt. Men de nya reglerna om max åtta personer i varje sällskap ställs även ytterligare krav på hur restauranger möblerar. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet