Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Camilla Hansén är distriktsordförande för Miljöpartiet i Örebro län. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Miljöpartiets distriktsordförande om nya språkröret

Uppdaterad
Publicerad
Camilla Hansén, som är distriktsordförande för miljöpartiet i Örebro län, är nöjd med valet av Per Bolund som nytt språkrör, som gjordes på partiets kongress i Örebro.

– Vi hade verkligen förmånen att ha två riktigt starka språkrörskandidater och det var ett tydligt resultat som kongressen gav till partiet, att vi vill ha Per Bolund som språkrör.

Finansmarknadsminister Per Bolund var valberedningens förslag och vann med rösterna 171 mot 87 över Magnus P Wåhlin från Växjö.

– Han brukar själv säga ”var ska man ha en biolog om inte på finansdepartementet?”. Om någon ska jobba för social hållbarhet handlar det mycket om pengar. Så var ska man ha ett språkrör om inte på finansdepartementet, tycker jag. 

Gustav Fridolin lämnar posten

Det blev också klart under lördagen att Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin för förnyat förtroende. Samtidigt som Gustav Fridolin lämnar posten.

– På min första kongress var jag med när Peter Eriksson slutade och Gustav Fridolin började. Han har betytt otroligt mycket för det här partiet.

Har ni diskuterat några lokalt viktigt frågor på kongressen?

– Det mesta är nationell politik. Vi har fattat beslut gällande flygskatt. Vi vill ha en mer progressiv flygskatt. I regioner där det är svårt att hitta andra resealternativ ska man kunna få lättnader i flygskatten. Region Örebro län är verkligen inte ett ställe där det saknas alternativ till flyget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer