• Viktigt meddelande:

    Villabrand med kraftig rökutveckling i Vilhelmina tätort. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Foto: Caroline LarssonVisa alla (3)
Visa alla (3)

Minister tar spadtag för nya studentlägenheter

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen tog bostadsministern Mehmet Kaplan (MP) det första spadtaget för bygget av totalt 285 nya studentlägenheter i Örebro.

De nya lägenheterna kommer att byggas i anslutning till Campus Örebro Universitet och är fördelade på tre hus.

Och det är Mehmet Kaplan som tar det första spadtaget under sitt örebrobesök tillsammans med företrädare för bland andra Örebro kommun, Örebro universitet, studentkåren och Svenska Studenthus.

– Regeringen har som mål att bygga minst 250.000 bostäder i Sverige fram till 2020 och det är uppenbart att en stor del av det måste vara bostäder för unga och studenter. Det här är ett sådant projekt och det är ett klimatsmart sätt att se på husbyggande, säger Mehmet Kaplan, (MP).

Lägenhetshusen kommer att byggas i huvudsakligen trä för att minska klimatbelastningen.

– Det är byggt i ett material som har väldigt bra värden när det gäller livscykelanalysen och det är en universitetsstad som har ett stort behov av nya små klimatsmarta bostäder.

Inflyttningen är beräknad till hösten senare i år.

– Örebro har en enorm potential och det ligger bra till i landet. Dessutom så har man alla de viktiga utbildningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer