Helene Hellmark Knutsson (S) ser fram emot att få ta en svängom med kårordförande i Örebro. Foto: Claudio Bresciani / TT

Efter studentens önskan om Nobeldans – ministern lovar att bjuda upp

Uppdaterad
Publicerad

När SVT träffade Alexander Duarte Tsegai tidigare i veckan berättade han att han hoppas på en svängom med ministern för forskning och högre studier under Nobelfesten. Nu har Helene Hellmark Knutsson kontaktat SVT och säger att hon gärna ställer upp på en dans.

Reglerna är många när man deltar på Nobelfesten. Bland annat får studenterna som deltar inte bjuda upp gästerna. Däremot får de gärna bli uppbjudna, något som örebrostudenten Alexander Duarte Tsegai hoppades på när han träffade SVT för ett par dagar sedan.

– Det vore roligt. Hon har dessutom stor inverkan på oss studenter och kårernas verksamhet. Så det vore bra att få byta några ord med henne, sade Alexander Duarte Tsegai som ska vara fanbärare för Örebro studentkår under Nobelfesten.

”Ser fram emot dansen”

Nu har ministern svarat i ett mejl till SVT, och det ser ut som att Alexander får sin önskan uppfylld:

”Ser fram emot att dansa med Alexander på söndag och jag hoppas att han övat ordentligt på sina tåhävningar för när jag dansar går det rejält undan”, skriver Helene Hellmark Knutsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.