Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
På lördagen hölls en minnesceremoni på flera platser i Lindesbergs kommun, bland annat vid minnesmonumentet i Lindesberg. Foto: SVT

Minnesceremoni i Lindesberg för Estoniakatastrofen

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls flera ceremonier runt om i Lindesbergs kommun för att hedra offren från Estoniakatastrofen för 25 år sedan. I Lindesberg samlades man kring minnesmonumentet, för att tända ljus och minnas tillsammans.

Föreningen Anhöriga Estonia och Lindebergs kommun samordnade lördagens minnesceremonier på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Dagen avslutas under kvällen med en minneskonsert i Näsby kyrka i Frövi.

33 personer, anställda på kommunen, miste livet i fartygskatastrofen för 25 år sedan. Vid minnesmonumentet i Lindesberg befann sig idag bland annat Gun Ericsson.

– Jag är här för att hedra mina flickor som jag arbetade tillsammans med inom Lindesbergs kommun.

Anna-Carin Wallenstein, som är med i Föreningen Anhöriga Estonia, deltog också på minnesstunden. Hennes mamma var med på Estonia.

– Det är fint att bara få ta sin stund och samlas såhär, på det sättet är det vikigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Estoniakatastrofen

Mer i ämnet