Örebro tingsrätt. Foto: Anders Nord

Misshandlade intagen på Kumla – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Två män misshandlade i början av november en tredje man inne på Kumlaanstalten. Båda männen döms nu av Örebro tingsrätt för grov misshandel.

Det var i början av november som de två dömda männen gav sig på en tredje intagen i sällskapsrummet på avdelningen. Misshandeln fångades på på film av övervakningskameror, vilket också blev en viktig del i bevisningen.

Utifrån övervakningsfilmen anser tingsrätten att misshandeln skett i samförstånd och att den ”utan tvekan kan läggas till grund” för en fällande dom. De dömda tilldelade mannen både slag och sparkar och tingsrätten bedömer misshandeln som grov.

Den misshandlade mannen har inte velat medverka i förundersökningen, men enligt tingsrätten fanns tillräckligt med bevis för att döma männen trots det. De döms båda till 1 år och 9 månaders fängelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.