Foto: SVT

Misstänks ha sålt kvinnor – häktas

Uppdaterad
Publicerad

Två män och en kvinna häktades i dag vid Örebro tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för koppleri. En av männen misstänks även för människohandel. Enligt åklagaren ska trion under det senaste året ha exploaterat flera kvinnor för sexuella ändamål.

– Det misstänks för människohandel för sexuella ändamål och det avser kvinnor varav en är under 18 år, säger Thomas Alhstrand som är vice chefsåklagare vid internationella åklagarkammaren i Göteborg till SVT Nyheter Örebro.

Verksamheten har enligt åklagaren pågått under en längre tid. Enligt häktningsframställan i minst ett år och är inte enbart begränsad till Örebro län.

Människohandel Örebro län

– Nej, det har pågått i stora delar av Mellansverige. Vi har nu ett omfattande material och nu ska vi fortsätta med flera förhör, säger åklagaren Thomas Ahlstrand.

Trion häktades på den högre misstankegraden sannolika skäl. De misstänkta nekar enligt åklagaren till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Människohandel Örebro län

Mer i ämnet