Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt för våldtäktsförsök blir kvar i häkte

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för överfallet på en nioårig flicka i centrala Örebro får stanna i häktet efter att hovrätten avslagit hans önskan om att bli försatt på fri fot.

Den 27-åring som misstänks för försök till grov våldtäkt mot barn får stanna i häktet. Det beslutade Göta Hovrätt på tisdagen.

LÄS MER: Man gripen för våldtäktsförsöket mot nioårig flicka

Mannen häktades i helgen, på sannolika skäl misstänkt för ett våldtäktsförsök mot en nioårig flicka. Sannolika skäl är den högsta av misstankegraderna i en brottsutredning.

27-åringens  advokat, Anders Ylönen, överklagade häktningen till Göta Hovrätt eftersom hans klient var ”missnöjd med tingsrättens beslut om häktning”.

Anders Ylönen skriver även i överklagan att det inte finns skäl för att mannen ska vara häktad på sannolika skäl, och därmed borde försättas på fri fot omedelbart.

Göta Hovrätt avslog dock på tisdagen 27-åringens önskemål om att bli försatt på fri fot. Därmed får han stanna i häktet medan utredningen mot honom går vidare.

LÄS MER: Våldtäktsförsöket mot en nioåring – så pratar du med barnen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Våldtäktsförsök på nioåring

Mer i ämnet