Polisen gjorde genomsökningar i centrala Örebro under torsdagskvällen och natten. Foto: Kristofer Ström/SVT

Misstänkt gärningsman anhållen efter knivattacken vid Krämaren

Uppdaterad
Publicerad

I går kväll knivskars en man i 25-årsåldern vid Krämaren i Örebro. Efter ett omfattande sökningsarbete har polisen under fredagen gripit en misstänkt gärningsman.

– Mannen greps vid lunchtid och sitter fortsatt anhållen, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Det var vid 19-tiden på torsdagskvällen som polisen fick larm om en knivattack vid Krämaren. Ett stort sökningsarbete inleddes omedelbart efter två misstänka gärningsmän som i går kväll uppgetts ha varit inblandade vid händelsen.

Sökningsarbetet gav resultat

Utredningsarbetet ledde under natten fram till att en man i 20-årsåldern kunde anhållas i sin frånvaro. Strax före lunch på fredagen kunde mannen sedan anhållas av polisen.

– Mannen greps i dag och sitter fortsatt anhållen. Vi håller även ytterligare förhör med ytterligare en person. I nuläget eftersöker vi dock inte efter någon ytterligare gärningsman, säger polisens presstalesperson Tommy Lindh.

Den anhållne mannen är misstänkt för grov misshandel.

I samband med misshandeln vid Krämaren fick en man i 25-årsåldern sårskador på överkroppen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.