Foto: TT

Misstänkt inbrottsduo gripna i stulen bil – vittne såg bilen och ringde polis

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep två personer, en man och en kvinna, på tisdagseftermiddagen efter att ett vittne sett en stulen bil. I bilen hittade polisen misstänkt stöldgods från vad de tror är flera inbrott.

De två personerna, en man i 25-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, kunde gripas efter att polisen anlänt till platsen efter tipset. Vid gripandet hittade polisen vad de misstänker är stöldgods från ett flertal inbrott.

Enligt polisen stals bilen från Kumla tidigt på tisdagsmorgonen.

– Vi misstänker att personerna har gjort ett inbrott i Kumla, och i samband med det tagit bilen, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

I bilen så hittades en mängd andra gods, från vad polisen misstänker är andra inbrott, men det går inte att säga var de ska ha begåtts.

– Det är en hel del gods som vi behöver undersöka för att se vart det kommer ifrån, säger Hallin.

Duon misstänks för stöld i bostaden i Kumla och bilstölden, men ytterligare brottsmisstankar kan tillkomma uppger polisen.

De misstänkta gärningspersonerna kommer att förhöras och därefter är det upp till en åklagare att bedöma huruvida personerna ska vara fortsatt frihetsberövade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.