Foto: Monika Bruhn / SVT

Man i 60-årsåldern misstänkt mördad i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fåordig om den man i 60-årsåldern som hittades död på söndagsmorgonen, men man har utökat avspärrningarna kring den plats där mannen hittades.

Det var vid halv åtta-tiden på söndagsmorgonen som en livlös man hittades utomhus i Örebro av en privatperson. Personen larmade ambulans och polis.

– Han var redan död då vi kom till platsen. Om folk sett eller hört något som kan ha med det här att göra så tar vi gärna emot tips, säger Lars Hedelin på polisen.

Vid 18-tiden på kvällen var polisen fortfarande fåordiga om fallet, men enligt Erik Hiding, vakthavande polis i Region Bergslagen, rör det sig om en man i 60-årsåldern.

– Jag kan inte säga något mer i nuläget. De jobbar för fullt och när det finns mer information går vi ut med det, säger Erik Hiding till SVT Örebro.

Misstänker att det rör sig om mord

På grund av omständigheter kring dödsfallet har polisen inlett en förundersökning om mord.

– Omständigheterna och skadorna på den avlidne personen är sådana att vi misstänker mord, säger Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Teknisk undersökning

Polisen spärrade redan inledningsvis av ett stort område kring platsen, men kring halv två-tiden på söndagen utökades avspärrningarna ytterligare.

– Det är för att säkerställa att vi får in allt material vi behöver. Vi har mycket folk på plats med krim- och sökhundar. Vi behöver en större yta att söka på och som inte allmänheten går på.

– Vi vill få jobba i fred och kommer att ha rätt mycket personal på plats för att bland annat göra en teknisk undersökning, säger Lars Hedelin på polisen.

Anhöriga har ännu inte underrättats. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.