Foto: Kicki Nilsson/TT Visa alla (7)
Visa alla (7)

Misstänkt mordförsök på flyktingboende: ”Beklagligt”

Publicerad

Tre personer fördes till Universitetssjukhuset i Örebro, två av dem med allvarliga skador. Polisen misstänker mordförsök efter en händelse som inträffade vid nio-tiden igår kväll på en flyktingförläggning i Gärdshyttan, söder om Askersund.

De tre skadade är alla boende på förläggningen. Polisen har under kvällen och natten med hjälp av tolk hållit förhör, men samtliga har vägrat att uttala sig om vad som har hänt. I nuläget har polisen ingen gripen eller misstänkt.

– Vi fortsätter den tekniska undersökningen och gör fler förhör under dagen, säger Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Förts till Uppsala

Vilken typ av skador det rör sig om, eller om det förekommit vapen eller tillhyggen, vill polisen inte kommentera.

– Vad jag förstår är någon av dem illa däran och har förts vidare till Uppsala, säger auf der Heide.

Enligt uppgifter till Tvärsnytt ska de som bråkade själva ha larmat ambulansen.

Ronny Gustavsson, platschef på Gärdshyttan, menar att det inte rör sig om en konflikt mellan olika etniska grupper. De tre som skadades känner varandra sedan tidigare och är alla från samma land.

”Ytterst beklagligt”

– Det som hänt är ytterst beklagligt, men det rör sig inte om några grupper som har drabbat samman utan helt och hållet om tre ”polare” som gått på varandra, säger Gustavsson till Tvärsnytt.

Gustavsson berättar att det har varit lugnt på boendet innan den här händelsen, men att de skadade har en brokig bakgrund och därför placerats i en barack på gården avskilda från de övriga boende. Innan de inblandade i bråket kom till Gärdshyttan bodde de på en annan förläggning i Sverige.

Eva Johansson, chef för Örebroenheten på Migrationsverket med ansvar för Gärdshyttan, bekräftar också bilden som Gustavsson ger.

– De här personerna som drabbade samman bodde i en egen stuga på gården. Det var inget bråk mellan olika etniciteter, säger hon.

Personal från Migrationsverket är skickade till Gärdshyttan för att bilda sig en uppfattning om vad som hänt.

Hur mår de övriga boende på förläggningen?

– De mår bra. Ingen har märkt något eftersom att de som råkade i luven på varandra bodde för sig själva, säger Johansson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer