Polisen har ännu inte funnit några spår efter den eventuella skottlossningen. Foto: Privat

Misstänkt skottlossning i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagseftermiddagen larmades polisen till resecentrum i Lindesberg om ett pågående bråk. Personen som larmade ska ha hört smällar och man misstänkte skottlossning. Senare på onsdagen greps och anhölls en man.

Polisen kom till platsen kring 16-tiden onsdag eftermiddag hade de inga uppgifter som styrkte att det skett en skottlossning i Lindesberg.

– Vi jobbar intensivt för att ta reda på och stärka upp det här, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson.

Det hela kan röra sig om allt från rubriceringen mordförsök, till grovt vapenbrott, eller ingenting, enligt polisen. Senare kunde polisen gripa en man på tåget i Frövi som var misstänkt för brott mot vapenlagen och grovt olaga hot.

– Jag kommenterar än så länge inte mer detaljer runt själva gripandet, säger Mats Öhman.

Mannen, som är i 25-årsåldern, förhördes under sena eftermiddagen och anhölls därefter av åklagare, misstänkt för olaga hot och brott mot vapenlagen.

– Det finns inget som motsäger att det har varit skottlossning på platsen, men om det rör sig om riktiga skott eller inte är oklart, säger Mats Öhman, polisens presstalesperson på onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.