Foto: Malin Gotlin/SVT

Två män gripna efter misstänkt skottlossning i Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

En polisinsats ska just nu pågå i området Hagaberg i Lindesberg sedan larm om en skottlossning kommit in vid 14.30-tiden på torsdagseftermiddagen. Två män har gripits misstänka för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel.

Två män har gripits efter att en polispatrull stoppat en bil i Arboga, strax efter att skottlossningen ska ha ägt rum. I bilen hittades ett vapen och de båda männen har förts till polisstationen i Örebro för förhör.

Enligt polisen var det tack vare vittnesuppgifter som ledde till att de kunde stoppa bilen, som stämde in på vittnes beskrivning.

Det finns inga uppgifter att någon ska ha blivit skadad i samband med händelsen i Lindesberg

Inledningsvis

Polisen fick ett samtal 14.23 från en person som uppgav att han sett en skottlossning.

– Jag kan bekräfta att vi har en händelse som rubriceras som skottlossning, men vad exakt som har hänt vet vi inte än, vi har en handfull patruller där som håller på och utreder om det har skjutits och i så fall mot vad, säger Stefan Dangardt vid polisen i Bergslagen.

– Det är för tidigt att säga något mer än att vi är där för att ta reda på vad som har hänt.

Polisen spärrade av delar av området där händelsen ska ägt rum och innanför avspärrningen jobbar de med hundpatruller.

Foto: Google maps

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.