Arkivbild. Foto: TT

Misstänkts ha misshandlat äldre man grovt – lade sig och sov på offrets soffa

Uppdaterad
Publicerad

Den 25 åring som misstänks ha misshandlat en annan man i 60-årsåldern i Kumla i lördags ska enligt ambulansen ha legat och sovit på soffan när de kom dit för att ta hand om den grovt misshandlade mannen.

Enligt rapporter från ambulanspersonal på Universitetsjukhuset i Örebro har de åkt till Kumla efter att mannen i 60-årsåldern uppgett att han blivit misshandlad i sin lägenhet tidigare under dagen.

När de väl kommer fram hittar de mannen och konstaterar att han är grovt misshandlad och att det finns blod på flera platser i lägenheten.

Misstänkta gärningsmannen var kvar

Men de ser också att det finns ytterligare en man i lägenheten som ligger och sover på soffan.

När ambulanspersonalen frågar vem mannen är så svarar den misshandlade mannen att det är en vän. Men pekar också ut mannen på soffan som den som slagit honom.

Ambulanspersonalen väljer då att tillsammans med den äldre mannen lämna lägenheten och ringa polisen, som anländer till platsen och kan gripa mannen.

25-årigen grips i lägenheten i Kumla misstänkt misshandel. Han är fortsatt anhållen hos polisen i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.