Den man som är misstänkt för att ha anlagt branden i moskén i Vivalla kan ha en allvarlig psykisk störning Foto: SVT Design /Johannes Weckström

Misstänkte moskébrännaren kan ha allvarlig psykisk störning

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige man som sitter häktad misstänkt för moskébranden i Vivalla kan misstänkas ha en allvarlig psykisk störning. Det visar intyg från Rättsmedicinalverket.

Det är tre veckor sedan moskén förstördes i branden. 20-åringen sitter häktad sedan slutet av september, misstänkt för grov mordbrand.

Moskébranden i Vivalla

Under häktningsförhandlingen slog rätten fast att den misstänkte skulle genomgå någon form av rättspsykiatrisk prövning.

Enligt en undersökning av Rättsmedicinalverket kan det misstänkas att mannen har en allvarlig psykisk störning. Enligt intyget gäller misstankarna om psykisk störning både då gärningen begicks och när undersökningen genomfördes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébranden i Vivalla

Mer i ämnet