Malin har skrivit kontrakt med kampsports-jätte

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av september är det dags för Örebros första MMA-gala.

Och inte nog med det.

Nu har Örebrofightern Malin Hermansson skrivit kontrakt med en av världens största MMA-organisationer. 

MMA är en kampsport som är en kombination av flera.

– Man blandar egentligen nästan alla kampsporter i en; brottning, grappling, boxning, kickboxning. Skillnaden när det kommer till matcher är att det sker i en bur i stället för i en ring, berättar Malin som även coachar andra i sporten.

Proffskontraktet

Malin har tidigare tävlat i boxning men 2015 övergick hon till MMA och tränar nu på proffsnivå. I slutet av augusti skrev hon som enda svenska kvinna kontrakt med en av världens största MMA organisationer, Bellator.

– Det känns ju helt otroligt att jag har fått det här kontraktet. UFC och Bellator är de största organisationerna och det är dem jag haft som mål att få kontrakt med, säger Malin.

För någon som är på din nivå, hur mycket behöver man träna?

– Ja, det enda man gör är att träna. Jag lägger upp mitt liv efter träningen, säger Malin som berättar om hur viktigt stödet är från både sambon som också är hennes coach, och familj och arbetskamrater.

En växande träningsform

Men Malin coachar även andra och hon upplever att det är en sport som växer och också passar alla, tjejer som killar.

– Vem som helst kan träna MMA, det är en otroligt bra träningsform, du tränar i princip alla muskelgrupper. Det är bra träning och jättekul, säger Malin, som gärna skulle se fler tjejer inom sporten.

MMA-gala i Örebro

Ett bevis på sportens framfart är den gala som Malins klubb, Akademi Nord,  är med och arrangerar i Conventum tillsammans med AK events. Det blir den första MMA-galan i Örebro.

– Jag blir jätteglad av bara tanken på att vi ska ha en MMA-gala i Örebro! Sen är det jättetråkigt att inte jag ska gå match, säger Malin med glimten i ögat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.