Lars Bjurström är ordförande för Hyresgästföreningen i Örebro. Foto: SVT

De mobiliserar mot införande av marknadshyror

Uppdaterad
Publicerad

Hyresgästföreningen Örebro-Lekeberg har startat en kampanj för att mobilisera mot införande av marknadshyror. Under sommaren ska foldrar delas ut till hyresgäster.

Trots det osäkra parlamentariska läget menar föreningen att starka krafter verkar i bakgrunden för att införa så kallad fri hyressättning. Under sommaren kommer därför 25 000 hushåll i hyresrätt få en folder i brevlådan.

– Just den här delen av kampanjen har vi precis startat. Men varje gång vi är ute och pratar om marknadshyror så får vi stort stöd och opinionsundersökningar visar att sjuttio procent av den svenska befolkningen är emot marknadshyror, säger Lars Bjurström, ordförande.

Enligt Hyresgästföreningen Örebro-Lekeberg skulle ett införande innebära ökade orättvisor vad gäller boende och på sikt öka den ekonomiska segregationen.

Hör mer om kampanjen i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.