Moderaterna öppnar för samarbete mellan blockgränsen Foto: Monika Bruhn / SVT

Moderaterna om maktskifte i Degerfors: ”Positiva till samarbete”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas förstanamn i Degerfors, Anna Nordqvist, välkomnar socialdemokraternas öppning till ett samarbete.

– Vi är absolut positiva till ett samarbete, säger hon.

Vänsterpartiet ser efter åtta år vid makten ut att kunna tappa sin ledarposition i Degerfors. Efter socialdemokraternas öppning att samarbete med alliansen, har moderaterna också ställt sig positiva att diskutera ett samarbete.

– Det viktigaste är att göra det som blir bäst för Degerfors. Då  får vi titta på blocköverskridande samarbeten. På lokal nivå är vi eniga med Socialdemokraterna i många sakfrågor, säger Anna Nordqvist (M).

Val 2018 Örebro

Riktar känga till V: ”Varit påhopp”

Samtidigt som Anna Nordqvist ser goda vägar framåt att bilda majoritet med allianspartierna och socialdemokraterna, är hon mer tveksam till att samarbete med vänsterpartiet.

– Vi har haft ett indirekt samarbete med vänsterpartiet under den här mandatperioden genom budgeten och det har fungerat sådär. Under valrörelsen var det även ett tufft debattklimat med en del påhopp från vänsterpartiet, menar Nordqvist.

Hur ser du på möjligheterna att få ihop en majoritet med alliansen och socialdemokaterna?

– Jag tror att det finns goda möjligheter till det. Alla är beredda att axla ansvaret. Det finns otroligt mycket att ta tag i. Så det gäller att kavla upp ärmarna, säger Nordqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet