Foto: Jesper Mattsson/SVT

Moderaternas nya gruppledare i Kumla: ”Vi ska inleda förhandlingar”

Publicerad

I slutet på förra veckan röstades Åsa Windahl Alin (M) fram som ny gruppledare för Moderaterna i Kumla. Därmed ersätter hon Oskar Svärd som tidigare haft posten.

– Det är ett stort förtroende och jätteroligt. En spännande utmaning och det ska bli roligt att leda Moderaterna framåt i Kumla, säger Åsa Windahl Alin (M), om att ha blivit framröstad till partiets nya gruppledare.

Tidigare har Oskar Svärd (M) varit gruppledare för partiet i Kumla. Han har tidigare sagt till SVT Nyheter Örebro att han tycker att Moderaterna ska ha kommunstyrelseposten i Kumla. Under förra mandatperioden har kommunen styrts i ett blocköverskridande samarbete mellan Moderaterna och Socialdemokraterna.

Men vilka partier Moderaterna ska samarbeta med framöver är inte klart, enligt Åsa Windahl Alin.

– Nej, så långt vi kommit är att vi ska inleda förhandlingar med alla tänkbara samarbetsparter.

Vilka är det?

– Det finns bara två tänkbara i den meningen, det ena är självklart Socialdemokraterna, det andra är ett allianssamarbete.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.