En man misstänks för mordförsök efter en misshandel på Sikforsvägen i Hällefors. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Mordförsök i Hällefors – knivskuren man till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern fick föras till sjukhus med allvarliga skador efter att ha utsatts för en knivmisshandel i Hällefors. Polisen har gripit en misstänkt man. Han anhölls senare av åklagare, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

Polisen larmades vid 00.30-tiden natten mot fredagen om en pågående misshandel utomhus på Sikforsvägen i Hällefors. Ett vittne slog larm efter att en man blivit knivskuren av en annan man.

Den skadade mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Polisen uppger att hans skador ska vara allvarliga, men inte livshotande.

Den gripne mannen anhölls av åklagare under fredagen, misstänkt för mordförsök. Han är på sannolika skäl misstänkt för brott, vilket är den starkare misstankegraden.

Undersökning av brottsplatsen

Brottsplatsen är avspärrad och polisen ska genomföra en teknisk undersökning under fredagen.

– En patrull har varit på plats och gjort diverse beslag, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Enligt polisen är den knivskurne mannen och den gripne inte bekanta med varandra sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.