Foto: Monika Bruhn / SVT

Stärkta misstankar i mordutredningen: ”Förefaller ha utsatts för grovt våld”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att en man i 60-årsåldern hittats avliden utomhus i de södra delarna av Örebro utreder polisen ett misstänkt mord.

Nu har misstankarna om att mannen utsatts för brott stärkts, enligt polisen.

– Han förefaller ha utsatts för grovt våld, säger Stefan Wickberg, presstalesperson i poliseregion Bergslagen.

Vilken typ av våld mannen ska ha utsatts för vill polisen inte kommentera, på grund av förundersökningssekretessen. På måndagsförmiddagen uppger polisen också att att anhöriga till mannen nu är underrättade om dödsfallet.

En förundersökning om mord inleddes efter att mannen hittats utomhus av en förbipasserande under söndagsmorgonen i de södra delarna av Örebro. Ett område vid platsen där mannens kropp hittades spärrades av för teknisk undersökning.

Har ni gjort några fynd vid den tekniska undersökningen?

– Det är ingenting som vi går ut med i det här läget, säger Stefan Wickberg.

Har ni någon misstänkt?

– Nej, inte i nuläget.

Polisen vill komma i kontakt med personer som kan ha sett något i de södra delarna av Örebro mellan lördag kväll och 07.30 på söndagen. Den som har upplysningar kan ringa polisens nationella telefonnummer 114 14.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.