Foto: SVT

Minihästen Bosse samlade pengar till Musikhjälpen

Publicerad

Annelie Eriksson har tillsammans med vänner ridit hela 20 mil från Dalarna till Örebro för att samla in pengar till Musikhjälpen. Med sig hade de mini-shettisen Bosse. Men Bosse har så korta ben, så han har fått åka hästtransport mellan de olika orterna på väg till Örebro.

Landslagsryttaren i distansritt Annelie Eriksson ville bidra till Musikhjälpen 2016 och bestämde sig därför för att rida hela vägen från Bjursås i Dalarna till Stortorget i Örebro.

– Det är en lång ritt vi har framför oss, så vi hoppas att det inte blir jättekallt, sa hon strax innan ritten mot Örebro gick av stapeln till SVT Nyheter Dalarna.

Barn har fått rida på Bosse

En följeslagare på resan var mini-shettisen Bosse, som på grund av sina korta ben har fått hjälp med motordriven transport mellan anhalterna som gjorts längs vägen.

Sällskapet har stannat på fem ställen där man har genomfört olika evenemang för att samla in pengar. Bland annat har barn fått rida på Bosse mot att den vuxen som de har med sig lägger en slant i insamlingsbössan.

Hästrygg full av pengar

Under söndagen kom ekipaget fram till Örebro, och Bosses bössor var då fulla.

– Bosse har fyllt fyra insamlingsbössor som han har fastsatta på ryggen, så han har gjort ett fantastiskt jobb, berättar Caroline Pont, en av ryttarna.

Fick mycket beröm

Anneli Eriksson fick göra ett besök i glasburen där vännernas initiativ berömdes av programledaren Kodjo Akolor.

Efter en lång resa var både vännerna och lill-Bosse glada över att äntligen vara i mål.

– Allt har gått jättebra, men det har tagit några timmar, konstaterar Caroline Pont.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Musikhjälpen i Örebro

Mer i ämnet