Strippklubben som ligger på ett inustriområde i Örebro fick myndighetsbesök med polisunderstöd under natten mot söndag. Foto: TT/SVT

Myndigheter och polis slog till mot strippklubb

Publicerad

Natten mot söndagen genomfördes en myndighetsgemensam insats mot en strippklubb i Örebro. Liknande insatser mot klubben har genomförts flera gånger tidigare.

Det var vid tretiden på söndagsmorgonen som en stor insats slog till mot strippklubben som ligger på Holmens industriområde i Örebro.

– Det är en myndighetsgemensam insats som Skatteverket, Kronofogden, kommunen och polisen hade gemensamt i natt mot en klubb, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Misstänkt narkotikabrott

Klubben har vid flera tillfällen tidigare varit föremål för myndigheternas ingripande. Senast det skedde var i september förra året.

– Grunden är ju att det är en handräckning från Skatteverket och Kronofogden. Det är därför man gör den här insatsen mot den här lokalen. Det här skedde strax efter klockan 3 inatt och vad de andra myndigheterna kom fram till, det kan inte jag berätta om här, för det vet jag inte, men polisiärt så hittade man lite narkotika och en person medtas för provtagning och misstänks för ringa narkotikabrott, säger Jan-Åke Sjöström.

Lugn insats från polisens sida

Ingen person frihetsberövades i samband med insatsen, som bestod av flera polispatruller.

– Det var en väl tilltagen insats för att klara det hör uppdraget. Vi har ju sett till att de andra myndigheterna kunnat genomföra sina insatser, säger Sjöström och fortsätter:

– Det fanns en del personer i lokalen, men omfattningen kan jag inte svara på. Det har gått lugnt tillväga och det har inte varit något problem polisiärt som jag har förstått det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer