Vem blir inte glad över en sådan här upplysning ? Foto: Monika Bruhn{SVT

Mystiska skyltar gör folk glada

Publicerad

Upplysningsskyltar med något annorlunda text har börjat dyka upp i Örebro. De gulröda tilläggsskyltarna berättar både att vi ser strålande ut och att saker kommer gå bra.

Det har börjat dyka upp skyltar med uppmuntrande text på olika platser i Örebro. Just nu kan man hitta dem runt Sockengatan på Öster och vid ett studentboende vid Universitetet.

Till att börja med var det ett mysterium vem som satt upp dem men så avslöjades det att Örebrobostäder, Öbo, är de ”skyldiga”.

Asim Krak, gruppchef Fastighetsskötsel Örebrobostäder, är en av idégivarna.

– Vi ville hitta på något roligt för våra hyresgäster och övriga örebroare så då blev det sådana här skyltar.

Ett gulrött upplysningsmärke med något annorlunda text än vad vi är vana med sitter vid några av Öbos fastigheter. Foto: Monika Bruhn/SVT

Allt kommer att bli bra

Någon av de gulröda skyltarna sitter ensam på en stolpe medan andra sitter tillsammans med P-skyltar. ”Allt kommer att bli bra” står det bland annat under blå skyltar med Förhyrda platser och telefonnummer till parkeringsbolaget.

Man funderar ju på om det gäller livet i stort eller för de som fått en parkeringsbot.

Det löser sig

Det finns en tredje variant också som studenten Tom Sternberg uppskattar:

– Det är kul speciellt när man pluggar. När man kommer hem och ser att ”Det löser sig”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.