Katrin Säfström, tidningschef på Nerikes Allehanda. Foto: TT

NA tappar 18 tjänster

Uppdaterad
Publicerad

Nerikes Allehanda, NA, kan bli tvungna att minska med 18 tjänster. Neddragningen beror på att Mittmedia, den koncern där NA ingår ska spara 133 miljoner.

På ett styrelsemöte i onsdags bestämdes att Mittmedia ska spara 133 miljoner kronor under 2017 och 2018. Totalt handlar det om 90 tjänster på 28 tidningar. Nu ska det förhandlas om hur dessa pengar ska sparas in. Men om förslaget går igenom handlar det om 18 tjänster som försvinner från NA, som idag har 68 anställda på redaktionen.

– Det här är företagsledningens utgångspunkt. Nu väntar lokala förhandlingar och det är omöjligt att säga hur många det blir som lämnar oss, säger Nerikes Allehandas chefredaktör Katrin Säfström till den egna tidningen.

NA kommer fortsätta bevaka hela Örebro län, och inte stänga ner någon av sina lokalredaktioner, enligt Katrin Säfström.

Måns Uggla, facklig ordförande på Nerikes Allehanda, förklarar att det var ett tungt besked som väntade arbetarna den här dagen.

– Det var ett otroligt tufft besked för medarbetarna. Det finns en stor oro, dels för eget jobb men också för tidningen. Vi har en stor lojalitet med våra läsare och där har ägarna ett ansvar att visa hur de tänkt att det ska gå till, säger han och fortsätter.

– Nu har vi fått arbetsgivarens förslag och nu väntar förhandlingar. Det är en MBL-process som kommer dra igång. Vi får se hur den slutar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer