Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi kommer att turnera runt i länet med en högstadieföreställning” Foto: SVT

Örebro teater presenterar kommande säsong: ”Stor bredd på genrer”

Uppdaterad
Publicerad

Under coronapandemin har Örebro teater bland annat haft begränsade platser och digitala visningar, men nu är de tillbaka med full kraft och idag släpper de sitt program för hösten och nästa vår.

Trots pandemin har teatern spelat för skol- och ungdomspublik, som är en del av undervisningen, med bland annat digitala format. Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro teater, berättar att de har haft mycket att göra de senaste åren trots allt.

– Vi ser fram emot en säsong som kan vara ostörd från yttre faktorer, säger Rikard Lekander.

Återvänder till skräcken

Rikard Lekander har ett förflutet som skräckregissör och ”Dödsfällan”, skriven av Ira Levin, har premiär i höst och det kommer att gå i linje med det temat.

– Det blir första jag gör på teatern som går åt det hållet, det  kommer bli spännande, ruskigt och kul, säger han.

Samlar skådespelare från länet

Nu till sommaren har ”Råttfångaren” premiär i Wadköping där Johanna Huss är regissör. Rikard Lekander berättar att amatörer från hela länet blandat med professionella skådespelare kommer att vara med.

I klippet berättar Rikard Lekander om högstadieföreställningen och varför liveupplevelser uppskattas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.