Marino Rahmberg har inte kastat in handduken för Örerbocupen ännu. ”Men det blir en väldigt annorlunda cup” konstaterar han. Foto: SVT

Trots corona – han vill fixa fotbollsfesten för ungdomarna även i år

Uppdaterad
Publicerad

Matcher utan åskådare, inga lag som ligger längre än två timmars bilfärd bort och spel under två helger istället för en. Generalen för Örebrocupen, Marino Rahmberg, är fast besluten att klara det som andra arrangörer redan har ställt in.

Målet är klart för general Marino Rahmberg – det ska bli ett Örebrocupen för ungdomar som spelar fotboll även i år. Och det trots att flera andra stora turneringar som Gothia Cup i Göteborg och Eskilscupen i Helsingborg redan ställt in.

– Men ingenting får ske på bekostnad av säkerheten för spelare och lagledare, understryker han. Därför får vi vidta flera åtgärder för att kunna efterleva Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Coronaviruset i Örebro län

Glesar ut matcherna

Den tydligaste förändringen blir att cupen delas upp på två helger istället för en.

– Det gör vi för att lättare kunna glesa ut spelet på planerna på Rosta Gärde och andra ställen. Normalt spelar vi på 40 planer, nu kommer vi bara att använda 15.

Planerar för spel

Att förre Degerfors- och landslagsspelaren brinner för Örebrocupen är inte att överdriva. Men till och med Marino Rahmberg har en bortre gräns.

– Visst – det kan bli så att jag står här om tre dagar och måste meddela att vi ställer in för att det helt enkelt inte går att genomföra på ett säkert sätt, men än så länge planerar vi för att ge de här ungdomarna en chans att få spela.

Och om det blir inställt så kommer ju en ny sommar.

– Och då ska det bli fasen så mycket bättre i så fall!

Fler åtgärder Örebrocupen planerar:

• Inga åskådare vid matcherna

• Bara 50 övernattande lag per helg

• Lag som övernattar kommer att spridas ut glesare i lokalerna och vid behov få fler lokaler

• Inga sponsorer kommer att få ställa upp sina tält på spelfältet på Rosta Gärde

• Lag som har längre körväg till Örebro än två timmar har bokats av

• Färre lag kommer att delta – 270 istället för 350

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet