Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Den här nyfikna krabaten blev så närgången att Tomas Gustavsson snabbt fick ta höjd med sin drönare. Se bilderna i klippet! Foto: Tomas Gustavsson

Den nyfikna älgen höll på att krascha Tomas drönare

Uppdaterad
Publicerad

Älgen som stod vid skogbrynet på tomten utanför huset flydde inte när Tomas Gustavsson lyfte med sin drönare för att filma den och ta närbilder. Istället blev den så närgången att han snabbt fick manövrera undan drönaren för att undvika en krasch.

När Tomas Gustavsson hade hämtat sina barn på förskolan stod älgen på gården hemma framför huset och ville inte flytta på sig. Han fick föra rejält med oväsen för att den skulle lunka iväg och ställa sig i skogbrynet så att han säkert kunde gå in med barnen.

– Eftersom den stod kvar packade jag upp drönaren för att ta bilder. Jag flög sakta närmare i höjd med älgen för att få fina bilder. Den verkade först fundera vad det var för farkost som kom emot den innan älgen bestämde sig för att ta reda på det och kom emot drönaren.

Höll på att kollidera

På drönarens styrenhet är en läsplatta kopplad och Tomas ser samma sak på den som det som kameran spelar in.

– Plötsligt var älgens mule så nära att jag hastigt måste ta höjd för att drönaren och älgen inte skulle kollidera. Det blev roliga bilder när älgen förvinner ur bild för en sekund och senare filmas ovanifrån stirrande uppåt med lika undrande blick som när den först klev fram till drönaren, säger Tomas Gustavsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer