Örebro Flygplats, Örebro. Foto: Louise Gustavsson/SVT

Var tredje flyg från Örebro flygplats försenat

Uppdaterad
Publicerad

Enligt färsk statistik är Örebro flygplats en av dem som drabbats värst av förseningar hittills i år. Enligt flygersättningsbolaget Airhelp var runt 29 procent av alla avgångar försenade.

Enligt Airhelp visar ny data att 2018 hittills har varit ett rekordår sett till antalet flygförseningar över hela världen.

Och när det gäller Örebro har det inte varit något undantag.

”Det har varit strul”

Hittills i år har lite mindre än en tredjedel av alla flyg från Örebro varit försenade. Flyglinjen mellan Örebro-Malmö är den näst mest försenade i Sverige med cirka 45 procent försenade flug.

– Jag kan inte säga att siffran stämmer helt, men vi kan säga att det har varit strul med Malmö-linjen, säger flygplatsens vd Mikael Smedberg till SVT Nyheter Örebro.

Plats för mellanlandning

Malmölinjen är en sträcka mellan Malmö och Borlänge där flygen mellanlandar i Örebro.

– Det har inte varit några problem på vår flygplats, utan problemet är att planen kommer in försent hit och då blir det försenat när det åker härifrån. Det är tråkigt att det är som det är, men det är inget vi kan göra utan bara gilla läget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Örebro flygplats

Mer i ämnet