Hör och se kulturskolans elever uppträda på Skebäcksgården och Sirishofs äldreboenden i Örebro i videoklippet. Foto: P Råssjö, J Weckström /SVT

Nationaldagsfirande på snabb turné

Uppdaterad
Publicerad

Det blev förstås inget vanligt nationaldagsfirande i Örebro i år. Men elever och lärare från Kulturskolan och Medborgarskolan gjorde i alla fall sitt bästa för att sprida lite nationaldagskänsla.

Hela tjugofem olika framträdanden på äldre- och vårdboenden runt om i Örebro hann de med under dagen.

– När örebrarna inte kunde komma till oss, så fick vi i år komma till dem, säger Gitte Östling, enhetschef på Kulturskolan.

Publik i fönstren

Eleverna var uppdelade i grupper som bjöd på allt från körsång och blåsorkestrar till dragspel och dansuppträdanden.

– Det var jättekul att se hur många som stod i sina fönster och kollade på oss.  Det är alltid kul att ge tillbaka till dem som behöver, säger Jennifer Karlsson elev och dansare på Kulturskolan.

Jennifer Karlsson, 19 år och Karl Litens, 13 år dansade utanför lägenheterna vid Sirishofs äldreboende i Örebro på nationaldagen. Foto: Johannes Weckström /SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.