Nina Höijer (S) om tågstrulet: ”Det är katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Tåg i Bergslagen börjar tröttna på att SJ inte får ordning på sitt nya planeringssystem. SJ:s problem spiller nämligen över på andra resenärer.

– Det är katastrof, säger Nina Höijer (S), vice ordförande för Tåg i Bergslagen och regionråd i Örebro län.

Den 1 november i år gick SJ över till ett nytt planeringssystem som ska planera personalens scheman. Men resultatet hittills har blivit att en rad tågavgångar ställts in i Mälardalen på grund av att det saknas personal eftersom systemet strular.

Eftersom flera olika bolag trafikerar spåren så hamnar resenärer i kläm när SJ:s avgångar uteblir. Och nu börjar tålamodet tryta hos Tåg i Bergslagen.

– Vi ser inte att det ljusnar på det sätt vi hade hoppats. Vi ser att personal på SJ sjukskriver sig. Vi vill att SJ jobbar ännu mer för att lösa problemen och att man sätter in bussar som ersättning, så att resenärer som måste kunna ta sig till jobb och skola kommer fram, säger Höijer (S).

Här kan du läsa vad SJ:s presschef säger om de inställda tågavgångarna.

I klippet hör du mer hur Nina Höijer (S) ser på situationen i Mälardalen just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.