Många besökare kom för att njuta av Noradagarna även under lördagen. Foto: Peter Comstedt/SVT

Noradagarna i full sving – nostalgilördag för hela slanten

Uppdaterad
Publicerad

Noradagarna pågår för fullt och temat varierar från dag till dag. Under lördagen var det nostalgitema med hårstyling, fordonsutställning och mycket mer.

Noradagarna är inne på slutspurten och avslutar evenemanget med fokus på rockabilly-känsla. Under dagen pågår en utställning av bilar och bland de tävlande finns Preben och Eva-Lena Nielsen från Storå.

– Det är Noradagarna och det är bilträff på torget, då åker man hit. Istället för att åka till Västerås eller Linköping, säger Preben, som besöker Noradagarna varje år. Den här dagen är det bra, det är mycket bilar. Jag är förvånad faktiskt över hur mycket det är.

– Ja, det är fler än vad det brukar vara tycker jag, håller Eva-Lena med.

Besökare röstar fram den finaste

De sitter själva vid en blänkande Dodge kupé från 1936, men det är många bilar som trängs runt torget.

– Det är nostalgibilar, både äldre och nyare. Man får sätta på en nummerlapp och så får de som går omkring här rösta på vilken de tycker de är finast, säger Eva-Lena.

De har varit med förr, inte i Nora men i Örebro.

– Då kom vi på en tredje plats. Det är lite häftigt, säger Eva-Lena.

– Det är en Dodge kupé 1936. Det är originalframvagn, men det under är bytt. Det är ingen utställningsbil, det är en bil man kan åka med. Vi åker till olika typer av träffar eller till Nora och köper glass till exempel, säger Preben Nielsen. Foto: Peter Comstedt/SVT

Glassen också viktig

Och förutom bilar har det även blivit lite shopping.

-Det har blivit lite kläder och sådär, men ingen glass än. Det måste det bli, säger Preben.

Preben och Eva-Lena Nielsen besöker Noradagarna varje år. Foto: Peter Comstedt/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.