Foto: ÖTILLÖ

Mor och dotter överlägsna vinnare i världens tuffaste lopp

Uppdaterad
Publicerad

Som överlägsna vinnare korsade mor och dotter mållinjen i loppet ”Ö till ö” på måndagen. Då hade de simmat och sprungit i knappt 11 timmar.

Charlotta Nilsson och Bibben Nordblom, mor och dotter, från Nora ledde damklassen från start. När de passerade mållinjen på Utö slog de dessutom det gamla banrekordet från 2009.

Duon blev det första kvinnliga lag som klarat tävlingen under 11 timmar: sluttiden blev 10:54:59.

– Är det sant? utbrister Charlotta Nilsson. Jag trodde kanske att vi var under 11 timmar men vi visste inte säkert vilken tid vi hade gått ut.

”Ö till ö” handlar om att på kortast möjliga tid ta sig från Sandhamn till Utö i Stockholms skärgård genom att springa och simma mellan 19 öar.

Loppet är totalt 75 kilometer varav deltagarna simmar tio.

– Mamma drog under simningen, förklarar Bibben Nordström. Nu känns det bra men stelt.

– Vi har försökt att bara ta oss framåt hela tiden och inte bry oss så mycket om hur fort vi gör det, säger Charlotta Nilsson. Vi har gått i branta uppförsbackar men annars har vi sprungit.

2010 sprang Bibben Nordblom loppet i mixed-klassen och vann.

Femton nationer finns representerade i totalt 114 lag.

Här kan du följa liverapporteringen från tävlingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.