Norge rödlistar region Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Norge rödlistar region Örebro på grund av smittspridningen i området. Detta då regionen haft över 20 bekräftade smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna.

Under måndagskvällen rekommenderade Folkehelseinstituttet (FHI), Norges motsvarighet till Folkhälsomyndigheten, den norska regeringen att ”rödlista” sex svenska regioner. Det skulle innebära att inresande från dessa regioner måste sitta i karantän i tio dagar.

Örebro en av dem

Den norska regeringen beslutade sig sedan under onsdagen för att följa FHI:s rekommendation och rödmarkerar nu regionerna Örebro, Östergötland, Värmland, Uppsala, Dalarna och Blekinge.

Coronaviruset i Örebro län

Orsaken

Anledningen till att dessa regioner blivit rödmarkerade är på grund av att de haft mer än 20 bekräftade fall per 100 000 invånare under de två senaste veckorna. Från och med den 29 juli fram till den 11 augusti har region Örebro haft cirka 32 bekräftade fall per 100 000 invånare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet