Här är bilen som den misstänkte ska ha tänt eld på. Tack vare att polisen var på plats kunde elden släckas. Foto: polisen

Notorisk bilbrännare åtalas för skadegörelse

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige man som misstänks för att ha anlagt flera bilbränder i Örebro åtalades idag vid Örebro tingsrätt. Mannen misstänks för försök till grov skadegörelse efter att han tänt eld på en bil på väster.

Det var i början av september som polisen grep den 29-årige mannen på bar gärning efter att han tänt eld på en bil. I händelserapporten skriver polisen att de såg hur den misstänkte på väg hem från krogen satte sig på huk mellan två bilar.

En liten stund senare reser han sig upp samtidigt som små lågor slår upp ur motorhuven.

– Jag kan även se låga under en av bilarna. Jag springer fram och då är det ca 25-30 cm höga lågor från hjulhuset höger fram på en personbil. Det är innerskärmen i plast som brinner. Jag lyckas slå och sparka så elden slocknar, sa en av poliserna som var med på platsen.

Genom att polisen snabbt kunde släcka branden minimerades skadorna på bilarna intill. Om bilarna fattat eld skulle det enligt åtalet orsakat skador för nästan en kvarts miljon.

Nekar till brott

Mannen misstänks för flera bilbränder i Örebro. Enligt polisen kan det röra sig om nästan 30 bränder men själv nekar han till anklagelserna. I förhör kan han inte redogöra för händelsen utan säger att han var väldigt full och att hans sista minne var hur polisen sprejade honom med pepparspray.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.