Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lillan Schous från Hällefors har flyttat till Stockholm där hon går ett gymnasium med inriktning musikalartist. I sommar arbetar hon som feriejobbare i Hällefors kommuns orkester. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Nu är feriejobbarna i Hällefors igång – ska ut på turné

Uppdaterad
Publicerad

På en vecka ska feriejobbarna i sommarorkestern klara av att sätta låtarna. Sedan bär det ut på turné i Hällefors kommun. En av deltagarna är Lillan Schous, 17 år.

– Jag känner mig lite nervös, säger hon.

Lillan Schous har hållit på med musik i många år. Nu ska hon vara med i sommarlovsorkestern som ska underhålla i kommunens olika verksamheter, bland annat på äldreboende.

Runt 30 ungdomar har fått feriejobb i kommunen i år. De jobbar inom barnomsorg, fastighetsförvaltning, på bostadsbolaget eller på Kulturskolan.

– Söktrycket har varit enormt. Skillnaden i år mot andra år är att vi också har ett erbjudande om att man kan vara på biblioteket, säger Cecilia Albertsson, arbetsmarknadssamordnare på Hällefors kommun.

Hon är också ledamot i kommunstyrelsen i Hällefors och företräder Moderaterna.

I klippet: Lillan sjunger och berättar mer om tankarna inför feriejobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.