Magnus Hansson (i mitten) har handlett över 150 c-uppsatser och drygt 60 uppsatser på högre nivå. För att underlätta uppsatsarbetet har han nu skapat plattformen Tutorlearning tillsammans med informatikstudenterna David Wirén och Gustav Haglund. Foto: Örebro Universitet

Nu blir det enklare för studenter att skriva uppsats

Uppdaterad
Publicerad

Tutorlerning heter det nya webbverktyget som ska hjälpa universitetsstudenter i uppsatsdjungeln av regler och krav. För som docent Magnus Hansson på Örebro Universitet konstaterar:

– Att skriva uppsats är svårt!

För den som ska skriva uppsats på högskola eller universitet finns en mängd krav och regler för hur den ska se ut.

Nu har Handelshögskolan på Örebro Universitet (ORU) byggt en webbplattform, Tutorlerning, för att underlätta i djungeln av ”måsten”, det skriver ORU i ett pressmeddelande.

– Vi vill skapa ännu bättre förutsättningar för studenterna att lyckas med sina studier. För att skriva uppsats är svårt, säger Magnus Hansson, docent i företagsekonomi.

Komma igång snabbare

Redan nu går det att använda en första version. Där finns både mer allmängiltig information och särskilda begrepp som är viktiga för studenter i företagsekonomi och informatik.

Plattformen kommer sedan undan för undan att fyllas med fler presentationer, skrifter och föreläsningsklipp. Meningen är att det nu ska gå att komma igång snabbare med uppsatsskrivandet.

”Raka vägar”

Informatikstudenterna David Wirén och Gustav Haglund är de som har byggt den nya plattformen. Den är ett praktiskt projekt i den systemutvecklingskurs de har läst.

Tanken har varit att bygga en avskalad sida. Det ska vara lätt för studenterna att snabbt kunna söka upp användbar information.

– Vi är väldigt stolta över det här. Det är inte som hitta i en djungel, utan det är raka vägar, säger Gustav Haglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.