Flera förfrågningar om lägenheter syns nu i sociala medier. Foto: Skärmdump/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Nu börjar jakten på bostad för Örebrostudenterna

Uppdaterad
Publicerad

Dagarna efter antagningsbeskedet är det fortfarande lugnt söktryck hos Örebros kommunala bostadsbolag, Öbo. Och än är det för tidigt att säga om lägenheterna kommer räcka till.

Under torsdagen fick blivande studenter runt om i landet besked om hur deras nästkommande år kommer att se ut. För vissa innebär det flytt till ett universitet i en annan stad.

Redan samma dag börjar förfrågningarna hagla i diverse grupper på sociala medier, med både erbjudande och förfrågningar om lediga lägenheter.

För tidigt att säga om bostäder räcker

På det kommunala bostadsbolaget Örebrobostäder, är det fortfarande lugnt.

– Det är bara några som har ringt. Vi har ingen aning om hur många som kommer att söka, men vi har alltid löst det förr, säger Harriet Arnold, kommunikationschef på ÖBO.

Bostadsgaranti träder in

Hos dem söker man lägenhet med köpoäng i första hand. Om man vid terminsstarten inte lyckats hitta något boende, träder bostadsbolagets bostadsgaranti in.

– Då lovar vi att erbjuda någon form av boende under en termin. Det kan vara vad som helst egentligen, någon form av rum eller del i lägenhet. Så har man en termin på sig att söka eget.

Örebro studentkår erbjuder också akutboende, om man vid terminens start inte löst boendesituationen. Det är en tillfällig lösning under tiden man väntar på korttidskontrakt inom ÖBOs bostadsgaranti eller egen annan lösning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer