Så här ska kvarteret Verkstaden i Askersund se ut när det är färdigbyggt. Foto: Askersunds kommun (illustration)Visa alla (3)
Visa alla (3)

Nu har byggboomen nått Askersund

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen var det byggstartsceremoni i Askersunds nya stadsdel Västra Strandparken. De första 16 bostäderna som ska byggas har både sjöutsikt, parkering och möjlighet till båtplats.

– Det är fint i Askersund, vi har alltid pratat om att flytta hit, säger Ann-Karin Eriksson som har köpt en av de nya bostadsrätterna.

Länet befinner sig i något av en byggboom. I flera länskommuner byggs det flitigt, och nu är det dags för Askersund att bredda staden med ett nytt bostadsområde, nämligen Västra Strandparken.

– Vi har ett stort behov av nya bostäder, precis som många andra kommuner runt om i länet, säger Per Eriksson (S) kommunstyrelsen ordförande i Askersund.

84 nya bostäder

– Det känns fantastiskt bra att byggandet drar igång i Västra Strandparken. Vi märker att det är stor efterfrågan på både bostäder och tomter i kommunen och vi har fler spännande projekt som bara väntar på att dra igång, säger kommunstyrelsens ordförande Per Eriksson (S) i ett pressmeddelande.

Platsen där de nya bostäderna ska byggas ligger på marken där Askersundsverken tidigare låg. Det bli 84 nya bostäder i området. Dessutom planerar man att bygga runt 50 nya bostäder varje år i Askersunds kommun.

Köade 26 timmar

– Det har varit stort tryck på bostäderna. En kvinna köade i 26 timmar för att först av alla kunna köpa en av de nya bostadsrätterna. Hon förärades under cermonin genom att hon fick måla den röda bocken, Askersunds motsvarighet till det första spadtaget.

Inflyttning i början av 2018

Inflyttning i radhusen beräknas ske i början av 2018, och Ann-Karin Eriksson längtar efter sin nya, sjönära, trerummare.

– Jag tror det blir bra, vi ser framemot utsikten, säger Ann-Karin Eriksson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer