Foto: SVT

Nu får ytterligare 4000 chans att resa gratis med Länstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

53 000 bilister i länet får i dagarna ett erbjudande om att prova på att åka kollektivt, det skriver Länstrafiken i ett pressmeddelande.

Av de som ansöker om att få bli så kallade testresenärer kommer 4000 att väljas ut. De får sedan åka med Länstrafiken utan kostnad i två veckor under våren 2019.

Ett liknande erbjudande gick ut under våren 2018. Det slutade med att 600 av de 4000 som testade valde att fortsätta åka kollektivt.

– Vi vill att fler ska upptäcka fördelarna med att resa kollektivt och vi vet att den här typen av erbjudanden lockar många. Förra årets testresenärskampanj resulterade i att vanebilister som tidigare valt bort buss och tåg ökade sitt resande med kollektivtrafiken. Något som sedan höll i sig även efter kampanjens slut, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

För att delta i kampanjen krävs att resenärerna har körkort och är bilister i dag, och att de vill testa att resa kollektivt i stället.

Projektet finansieras av Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt av Region Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.