Stadsarkivet i Örebro har varje år haft över 1 000 betygsförfrågningar. Betygsbanken är tänkt att lätta på det administrativa arbetet. Foto: Jessica Gow / TT

Nu finns örebroarnas skolbetyg i nytt digitalt arkiv

Uppdaterad
Publicerad

Gick du ut skolan i Örebro mellan åren 1971-2019? Då finns nu möjligheten att ladda ned ditt betyg från grundskolan och gymnasiet. Örebro kommun har skannat in över 100 000 betyg från 45 skolor som nu finns arkiverade i en unik digital betygsbank.

Anledningen till det omfattande inskanningsarbetet är att intresset för att få ta del av sitt tidigare betyg i skolan har varit den vanligaste frågan bland kommunarkiv i Sverige. Stadsarkivet i Örebro har varje år haft över 1 000 betygsförfrågningar.

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för medborgarna. På det här sättet sparar vi tid och administration, säger Stefan Nilsson, arkivarie på Stadsarkivet i Örebro på kommunens hemsida.

Betygen från kommunala skolor finns mellan åren 1971-2019. Från friskolor finns betyg från 2012 och framåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer