1 600 ungdomar får positivt besked om feriepraktiplats den här veckan. Foto: Pontus Lundahl / TT

Så många får feriepraktikplats i sommar i Örebro kommun

Uppdaterad
Publicerad
1 600 brev med erbjudande om att få sommarjobb i form av en kommunal feriepraktikplats har skickats ut till ungdomar i Örebro den här veckan. Men betydligt fler hade önskat en plats.

Efter rekommendationer från Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) kommer inga ungdomar den här sommaren att få jobba inom vård eller äldrevård på grund av coronaviruset.

– Det innebär att 500-600 feriepraktikplatser i Örebro som vi tidigare har haft har försvunnit, säger samordnare Thomas Strömberg.

Trots det har man nått det mål som kommunens politiker satt upp i år om 1 600 platser.

– Jobben finns bland annat i organisationer och hos kyrkogårdsförvaltningen. Men vi jobbar på att hitta ännu fler med tanke på att staten också har skjutit till mer pengar.

Och fler platser behövs. Sammanlagt har 2 750 ungdomar sökt feriepraktik. Det innebär att man bara kunnat erbjuda drygt hälften eller 58% procent en plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer