Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lagermetall i Örebro Foto: SVT

Efter coronakrisen i Kina – nu ljusnar det för Örebroföretaget

Uppdaterad
Publicerad
För bara en månad sedan såg det mörkt ut – men nu råder helt andra tongångar på Lagermetall, som tillverkar glidlager till storföretag som Volvo och Atlas Copco.
Christer Hellström vd Lagermetall i Örebro

– För en månad sen var det oklart om vi skulle få leveranser eller ej men i dag är vi igång med både båt- och flygleveranser från Kina, säger Christer Hellström som är VD för företaget Lagermetall i Örebro.

Inga leveranser

Det var på grund av spridningen av coronaviruset som leveranserna uteblev från Kina där företagets produkter tillverkas. Lagermetall har ett dotterbolag med fem anställda i Jiashan som ligger i närheten av Shanghai.

Varuhus i Örebro räddade produktionen i Kina

I februari såg det mörkt ut för företaget men tack vare ett inköp av Christer i ett varuhus i Örebro kunde produktionen komma igång igen vilket du kan höra honom berätta om i videoklippet.

Levererar till fler företag

I och med att vissa av Volvos fabriker har stängt igen under en period så påverkar det direkt Lagermetall men Atlas Copco behöver fortfarande leveranser.

– Vi fick nyligen ett brev från dem där de vill att vi säkerställer att vi har rejäla lager och att de kommer hålla en normal takt, säger Christer.

Väl förberedda

Christer säger att de har förberett sig väl inför alla eventualiteter. Alla har möjlighet att jobba hemifrån utom lagerpersonalen som måste vara på företaget och packa. Dessutom kommer det finnas en grundbemanning på kontoret.

– Vi har slutat med att fika och luncha tillsammans. Vi äter var och en på sitt rum och vill vi prata med varandra stannar vi i dörröppningen, säger Christer. 

I klippet berättar Christer om jakten på febertermometrar i Örebro, till de anställda i Kina.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet