Sport- och idrottsutrustning för alla årstider finns nu att låna i centrala Kopparberg. Foto: Natalie Peart/Fritidsbanken Kopparberg, Martin Wik/SVT

Nu öppnar Kopparberg en egen fritidsbank

Uppdaterad
Publicerad
I veckan kom det roliga beskedet för alla barn, ungdomar och sportälskare i Ljusnarsbergs kommun att man från och med nästa vecka får en helt egen fritidsbank.

Det var i februari som det först talades om att en fritidsbank var på gång i Kopparberg. Och nu, ett knappt halvår senare, blir man den åttonde kommunen i länet som öppnar en fritidsbank.

– Det här var någonting gott som kom i samband med coronaeländet. Det frigjordes mycket tid att jobba med att få det här färdigt så snabbt som möjligt, säger Natalie Peart, fritidskonsult på Ljusnarsbergs kommun.

Hon är överraskad över hur snabbt de kunnat färdigställa arbetet och menar att extra hjälp från feriearbetare från fritidsgården i Kopparberg på sluttampen var en bidragande faktor.

Öppnar i centrala Kopparberg

Fritidsbanken kommer att finnas i en källarlokal längs huvudgatan Konstmästaregatan i centrala Kopparberg och invigs under nästa vecka.

– Alla jag har pratat med är jätteglada över det här och tycker det är en bra idé, säger Natalie Peart.

Öppettiderna är inledningsvis kl 11-16 tisdagar och onsdagar och mellan kl 14-19 på torsdagar men kan framöver komma att utökas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Nu kommer farmor med nya grejer!”. Margareta Öjebo har fyra barnbarn som inte bor i Nora. Därför passar det bra att låna utrustning från Fritidsbanken när de besöker henne. Foto: Anders Nord/SVT.

Fritidsbanken i Kopparberg

Visa

En fritidsbank är en plats där vem som helst kan låna sport- och fritidsutrustning gratis.

På fritidsbanken i Kopparberg finns möjlighet att låna bland annat:

• Cyklar

• Skateboards

• Inlines

• Fotbollsskor

• Tennisracketer

• Vandringsryggsäckar

• Snowboards/slalomskidor

• Längdskidor

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fritidsbanker i Örebro län

Mer i ämnet