Sport- och idrottsutrustning för alla årstider finns nu att låna i centrala Kopparberg. Foto: Natalie Peart/Fritidsbanken Kopparberg, Martin Wik/SVT

Nu öppnar Kopparberg en egen fritidsbank

Uppdaterad
Publicerad

I veckan kom det roliga beskedet för alla barn, ungdomar och sportälskare i Ljusnarsbergs kommun att man från och med nästa vecka får en helt egen fritidsbank.

Det var i februari som det först talades om att en fritidsbank var på gång i Kopparberg. Och nu, ett knappt halvår senare, blir man den åttonde kommunen i länet som öppnar en fritidsbank.

– Det här var någonting gott som kom i samband med coronaeländet. Det frigjordes mycket tid att jobba med att få det här färdigt så snabbt som möjligt, säger Natalie Peart, fritidskonsult på Ljusnarsbergs kommun.

Fritidsbanker i Örebro län

Hon är överraskad över hur snabbt de kunnat färdigställa arbetet och menar att extra hjälp från feriearbetare från fritidsgården i Kopparberg på sluttampen var en bidragande faktor.

Öppnar i centrala Kopparberg

Fritidsbanken kommer att finnas i en källarlokal längs huvudgatan Konstmästaregatan i centrala Kopparberg och invigs under nästa vecka.

– Alla jag har pratat med är jätteglada över det här och tycker det är en bra idé, säger Natalie Peart.

Öppettiderna är inledningsvis kl 11-16 tisdagar och onsdagar och mellan kl 14-19 på torsdagar men kan framöver komma att utökas.

Fritidsbanken i Kopparberg

En fritidsbank är en plats där vem som helst kan låna sport- och fritidsutrustning gratis.

På fritidsbanken i Kopparberg finns möjlighet att låna bland annat:

• Cyklar

• Skateboards

• Inlines

• Fotbollsskor

• Tennisracketer

• Vandringsryggsäckar

• Snowboards/slalomskidor

• Längdskidor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fritidsbanker i Örebro län

Mer i ämnet